Pilkington

Pilkington Nederland de duurzame partner in glasoplossingen   

De Hermitage Amsterdam, de Ziggo Dome, de Algemene Rekenkamer en het MST ziekenhuis in Enschede. Zo maar vier prestigieuze gebouwen waarvoor Pilkington Nederland het glas heeft geleverd. Maar ook in andere bedrijfspanden, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, hotels, scholen, sportcentra, musea en natuurlijk woningen vindt u ons glas.
Opgericht in 1826 heeft Pilkington zich ontwikkeld tot internationaal toonaangevend glasproducent. Innovatie staat daarbij altijd centraal, net zoals de zorg voor de wereld om ons heen

In 2018 vierde Pilkington Nederland het 125-jarig jubileum.
In 1893 is Holst Glas als zelfstandig bedrijf in Enschede opgericht. In 1980 is Holst Glas overgenomen door Flachglas. En in 1995 volgde de overname door Pilkington. In 2006 is Pilkington door de NSG Group overgenomen. Het floatglas procedé is in 1952 door Pilkington ontwikkeld. Dit fabricageproces is nu de internationale norm voor de productie van hoogwaardig glas. 

De NSG Group vervaardigt glas voor de bouw-, auto- en specialiteitenglasmarkt in 30 landen op vier continenten. Wereldwijd heeft de NSG Group circa 26.150 medewerkers en verkoopvestigingen in meer dan 100 landen. Pilkington Nederland is een onderdeel van de NSG Group en heeft circa 120 medewerkers. Naast de productielocatie in Enschede zijn er vier vestigingen in het land voor de verkoop, deze zijn gevestigd in Heerenveen, Enschede, Amsterdam en Rotterdam. 

Oplossingen
Zij bieden duurzame oplossingen voor energiebesparing, zonwering, geluidwering, brandwering, maar ook veiligheid en bescherming. Daarnaast voorzien we in een ruim assortiment beglazingsartikelen zoals kit, glaslatten en stelblokjes. Zij leveren business-to-business. De relaties zijn glaszetters, aannemers, schilders, kozijnfabrikanten en gevelbouwers, maar ook architecten en overheden. 

MEER INFO OP: https://www.pilkington.com/nl-nl/nl

Afbeelding bij Pilkington