Visie en missie

“Hoe groot een opdracht ook is, ieder project heeft prioriteit”

Polybouw Aluminium

Als je op de website naar de bedrijfsfilm van Polybouw Aluminium kijkt, dan wordt één ding meteen duidelijk: hier draait alles om kwaliteit, zorgvuldigheid en klantgericht produceren. Dat blijkt uit het hele proces waarin aluminium kozijnen, deuren, gevelelementen, vliesgevels of gevelconstructies worden gemaakt voor nieuwbouw en renovatieprojecten, maar ook voor de utiliteitsbouw, zoals scholen en zorgcentra. Alles in eigen huis.

‍Operationeel directeur en mede-eigenaar Bert Maris: “Wij kennen alle specifieke uitdagingen van dergelijke projecten en bieden voor elke situatie de juiste oplossing. En hoe groot een opdracht ook is, elk project heeft voor ons prioriteit. We nemen onze klanten tijdens het hele proces de zorg uit handen: van calculatie, werkvoorbereiding en ontwerp tot aan de montage. Polybouw Aluminium staat bekend om op en top maatwerk en creativiteit en dat zie je terug in elk project.”

 

V.l.n.r.Jan Tijhof, Gea Agteresch en Bert Maris. | Fotografie: Jan-Thijs Vlaskamp

‍Oor en oog voor de klant

“Wat daar zeker bij hoort, is de nazorg”, zegt Gea Agteresch, die samen met Bert enkele jaren geleden het aanbod aannam van algemeen directeur, en toen nog enige eigenaar, Jan Tijhof, om mede-eigenaar te worden. “Dat is een belangrijk aspect, want wij willen dat de klant als het werk klaar is precies ervaart wat hij of zij vooraf verwachtte. Daarom luisteren we voorafgaand aan en tijdens het gehele proces goed naar de klant.” Jan: “Inderdaad, oor en oog voor de klant, dat is waar we vanaf het eerste begin, ruim dertig jaar geleden, voor staan. Dit doen we met een platte organisatie van zo’n 85 betrokken en professionele vakmensen. We zijn trots op de vele relaties, met wie we al meer dan dertig jaar prettig samenwerken.”  

 

“Wanneer het goed gaat met de mensen, gaat het ook goed met ons”

Luisterend oor voor de medewerkers

“We willen goed voor ons personeel zorgen”, zegt Gea, hoofd van de financiële administratie. “Wanneer de mogelijkheid tot doorgroeien zich voordoet en we zien dat iemand de juiste capaciteiten heeft, dan stimuleren we dat absoluut.” Bert vult aan: “Wij beseffen heel goed dat wanneer het goed gaat met onze medewerkers, het ook goed gaat met ons als bedrijf. Daarom vinden we het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten tijdens de BBQ, jaarlijkse borrels en het gezamenlijk koffiedrinken. Maar we staan ook klaar staan voor onze medewerkers tijdens deze energiecrisis en persoonlijke omstandigheden.”

 

“Duurzaamheid en energiezuinig bouwen vormen een thema dat steeds belangrijker wordt”

Duurzaamheid

Polybouw zet dus maximaal in op goede zorg voor haar medewerkers. Maar het bedrijf heeft nog meer pijlers. Jan: “In de bouw vormen duurzaamheid en energiezuinig bouwen thema’s die steeds belangrijker worden. Niet voor niets is bouwen met aluminium een trend, want dat materiaal is onderhoudsarm, oxideert niet, gaat levenslang mee en is volledig recyclebaar. Daarbij zijn wij ook houder van het ALU-ECO-keurmerk. Dat milieucertificaat betekent dat al het vrijkomende aluminium bij sloop of renovatie kan worden gerecycled. En wat dacht je van de elfhonderd zonnepanelen op ons dak? Die zorgen ervoor dat ons pand en de productie van onze gevelsystemen energieneutraal zijn.”

Afbeelding bij Visie en missie